Σελίδες

Thursday, December 21, 2017

PCPE-Comunistes Catalans: Declaració sobre les eleccions del 21 de desembre (Català)

With a statement, the Communist Party of the Peoples of Spain (PCPE)-Catalan Communists, under the leadership of Secretary General Astor Garcia explains the reasons for not participating in the elections of December 21st in Catalonia and underlines that both the two sides of bourgeois nationalism express the same antipeople-antiworkers policy. 

"No confidence in those who on both sides of the nationalist struggle have attacked our conditions and dignity! All the confidence in our class, in the world of work and the working people" writes, among other things, the statement of the PCPE-Catalan Communists and calls the people to vote "Null" on the elections thus rejecting the bourgeois parties and organize the action of the working class. 

Below you can read the statement in catalan language:


El PCPE és un partit que acumula molts anys de lluita, sent hereu de tota la tradició comunista a Espanya i a Catalunya. Tot i així, a causa de la crisis interna patida fa uns mesos,  l’estructura de Comunistes Catalans – PCPE encara està en fase de consolidació. Encara som un partit amb moltes mancances i estem centrant tots els nostres esforços en el treball directe amb la classe obrera. Aquí està la nostra principal campanya política i no en les eleccions del 21 de desembre.

Tots aquests elements, sumats a una llei electoral que imposa duríssimes condicions per la presentació de llistes sense representació parlamentària, fa que la papereta comunista no pugui ser present a les eleccions del 21 de desembre.

Els i les comunistes seguirem, però, desenvolupant el nostre discurs que, en aquesta campanya electoral, és més necessari que mai: lluitem per la veritable independència, la que ens possibilita l’assoliment dels nostres drets i llibertats, la independència de la classe obrera respecte el capital. En aquesta campanya, més que en cap altra, se’ns planteja una falsa dicotomia. Se’ns pretén fer decidir entre un procés que ja ha deixat clar el seu caràcter il·lusori o entre els més ferms representants del estatus quo de la oligarquia. 

Aquest conflicte, tot i ser molt virulent, no és el principal problema social. Els comunistes recordem que l’eix fonamental de la problemàtica social a Catalunya segueix sent la confrontació d’interessos entre el món del capital i el món del treball, entre aquells que necessiten vendre cada dia la seva força de treball per poder sobreviure i aquells que viuen del treball aliè. Aquesta contradicció buscarà ser amagada i substituïda tant pel nacionalisme català com l’espanyol, amb gran satisfacció dels capitalistes i desgràcia de la nostra classe. Quan s’amaga la injustícia, hi guanya qui se n’aprofita i hi perd qui la pateix.

El problema són els salaris de misèria, la privatització dels serveis públics, la retallada en drets socials, laborals i de prestacions. Cap confiança en aquells que a banda i banda de la lluita nacionalista han atacat les nostres condicions i dignitat! Tota la confiança en la nostra classe, en el món del treball i el poble treballador que ha que continuar el seu camí, un projecte independent per a conquerir un món, un país de la classe obrera i per a la classe obrera.

La classe obrera ha d’erigir un projecte propi, independent d’interessos d’altres classes socials, confrontat de manera clara i oberta als interessos burgesos i que tingui clar l’objectiu del socialisme per a la seva emancipació. Aquest projecte no es trobarà a les paperetes que hi haurà als col·legis electorals del dia 21. Qualsevol vot obrer a les formacions que s’hi presentin és un vot que servirà per reforçar projectes aliens als nostres interessos. És un vot útil per la burgesia, però un vot perjudicial per la nostra classe. 

El nostre camí: La independència de la classe obrera

Comunistes Catalans – PCPE crida a votar nul el dia 21, dipositant les paperetes que es podran descarregar al nostre web.